Aktualitások

A községi hivatal tudatja a tisztelt lakossággal, hogy az elektronikai hulladékok gyűjtésére ezen a héten csütörtökön és pénteken kerül sor. Felkérjük azon polgárainkat, akik jelezték a községi hivatal felé, hogy lenne feleslegessé vált elektronikai hulladékuk, hogy az említett napokon legyenek szívesek otthon tartózkodni, vagy nyitva hagyni a kaput és belülről a kapu közelébe elhelyezni az elvitelre szánt elektronikai cikket, hogy az alkalmazottak tudják onnan  elszállítani.

 

Továbbá tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy 2019. április 5-től 7-ig a traktorállomáson kerül sor az éves lomtalanításra. A kihelyezett konténerbe ki lehet vinni a háztartásban feleslegessé vált eszközöket, bútorokat, matracokat, ágyakat, foteleket, székeket, textíliát bezsákolva, szőnyeget, edényeket stb.

Tilos kivinni növényi hulladékot, állati eredetű hulladékot, veszélyes hulladékot, építési hulladékot, kommunális hulladékot, fémhulladékot, akkumulátorokat.

 

 

A helyi iskola és óvoda igazgatónői szintén tudatják a lakossággal, hogy 2019. április 12-től 18-ig papírgyűjtési akciót szerveznek. Az iskola udvarára 2 konténer kerül kihelyezésre, ahova ki lehet vinni a felesleges papirokat. Az egyik kénténerbe a kartonokat lehet elhelyezni, a másikba az újságokat és egyéb papirokat.  Kérjük, hogy fordítsanak kellő figyelmet a papirhulladék kihelyezésénél, hogy a megfelelő kontérbe helyezzék a likvidálásra szánt papírt illetve kartont.